This world has lost his story

Lördagen

Allmänt Permalink0
I lördags tog vi tåget från Skövde till Göteborg. Vi var framme vid 12 och letade direkt upp ett lunchställe för att äta en bit mat, vrålhungriga båda två. Sedan strövade vi runt i lite affärer och tog även en promenad bort till Weekday - ett måste när vi är i Göteborg. Vi gick en tur längs kajen och bort till vårat hotell, som var ett fartyg!
   
Kranarna i Göteborg                                                                                              Ett utav våra tre fönster i hotellrummet
 
Efter att ha fått checkat in en timme tidigare och slängt väskorna på rummet gick vi in till stan igen (bara 5 minuters promenad). Vi mötte upp min mamma och hennes man Mikael. Vi gick sen till Jenses Bøfhus där vi hade bokat bord. Några timmar senare, mätta och nöjda, gick vi till hotellet igen för att piffa till oss litet innan det var dags för besöket på GöteborsOperan -  The Phantom of the Opera.
När vi hade hängt in våra jackor tog vi oss ett glas innan det var dags att inta våra platser.
     
<3

Operan drog igång och jag insåg direkt att jag helt hade missat att den var på engelska. Men det gjorde oss ingenting. Dessutom fanns det två textremsor ovanför scenen. I pausen knäppte jag några kort, annars är det helt förbjudet på sådana tillställningar.
     
 
Vad jag tyckte om musikalen, nu med en ny slags uppsättning? Bra! Den är fortfarande helt makalöst bra och jag blir lika hänförd av varje scen, varje gång jag ser den (tredje gången nu). Dock tyckte jag den var bättre i Stockholm, alltså originaluppsättningen (som har spelats sen 1986). Den var mer katchi nu och med fler olika sorts instrument, får jag för mig. Sedan har de ju ändrat lite i själva uppsättning och allt som hör till. Men den är fortfarande grym! De sjöng dessutom mer operalikt, alla karaktärer, än vad de i Stockholm gjorde. Det var rätt häftigt =)
Tilläggas kan att i början av första akten fick de teknikstrul och de tvingades avrbyta i några minuter innan de kunde fortsätta. Tråkigt, för det blev lite utav ett antiklimax (hoppas jag använde det rätt nu). Sen blev det en aningen längre paus och innan de skulle dra igång för andra, och sista, akten blev vi meddelade att den manliga huvudrollsinnehavaren kunde tvingas att avbryta pga allvarliga stämdbandsproblem, så därför hade den manliga birollen ersätts av annan så att den i sin tur kunde hoppa in för huvudrollen om det så krävdes. Allt detta drog ner upplevelsen en aning. 

I alla fall, efter operan gick vi in till stan och satte oss på en pub. Tog var sin drink innan vi gick tillbaka till hotellet igen. Jag tog några foton på operan utifrån sett innan vi gick in. Den speglades så fint i vattnet. Lägger även till ytterligare en bild på den inifrån. Det var så otroligt högt i tak!! 32 m (googlade jag fram).
     
Till top