This world has lost his story

mitt jobb

Allmänt Permalink0
Jardin des Tuilerie
 
jag har privilieget, eller det kanske är att uttrycka sig fel.. snarare turen men det är fel det också.. jag har den goda möjligheten (det får duga) att kunna läsa bok på mitt jobb. jag jobbar som personlig assistent och när jag inte gör mer än det som absolut måste göras liksom de rutiner som sker varje dag, så läser jag. brukaren pysslar med sitt; ofta läser hon tidningar, virkar, stickar eller ibland bakar. så den senaste månaden, okej säg två då, så har jag läst över tio böcker. bland de sista är En man som heter Ove och Rörgast. det är så underbart att läsa för jag fullkomligt älskar det! för ett halvår sedan hade jag ingen koncentration till det, jag kunde inte ens läsa en tidning eller ett lösa ett sudoku. men nu för tiden är det inga problem. jag plöjer böcker - likt en traktor på bondens fält.
idag var inget undantag. brukaren virkade och jag läste. vi kollade upp titt som tätt, konstaterade att den andre fortfarande levde och återgick sedan till det vi pysslade med. en bra dag med andra ord. 

1831

Allmänt, Minnen Permalink0

du tar med dig en del av mig

Allmänt, Minnen Permalink0
 
 
det är sex dagar sedan jag skrev. sex dagar. det känns som en evighet. eller evighet kanske var att ta i men något i den stilen i alla fall. på de få dagarna har det hänt så mycket att jag själv knappt hinner med. eller det gör jag inte. saker jag borde ha gjort för längesedan har jag ännu inte tagit tag i. jag försöker först och främst klara av att gå upp ur sängen varje dag utan att bli illamående. att laga mat är en ren och skär kraftansträngning och det är en enormt lättnad att känna att jag faktiskt har med mig matlådor de dagar jag jobbar. ändå är min aptit större och mer normal på jobbet är när jag är hemma. där har jag ingen. nu ska jag duscha och förhoppningsvis lägga mig i sängen sedan.
jag trodde aldrig att den här natten skulle komma.
Till top